Aziatische foodtruck

Het goede doel

Het goede doel

De Himalaya Club ondersteunt het welzijn van de inwoners van de Himalayagebergte op drie manieren.

Onze eerste en belangrijkste prioriteit is om de minder gelukkige Tibetaanse, Bhutaanse en Nepalese inwoners te helpen met medische problemen. We vinden patiënten met medische problemen die niet gemakkelijk kunnen worden opgelost, het identificeren van de medische kwestie en het opzetten van een project om het op te lossen. Dit omvat het vinden van een lokaal instituut dat voldoende medische expertise heeft, krijgt de patiënt geaccepteerd, samen met het lokale Instituut en de follow-up, vervoer en onderdak van de patiënt, materiële zorg zoals kleding of een rolstoel, en elke andere middelen die nodig is om de medische kwestie op te lossen, en geven de patiënt een beter leven. Wij organiseren en financieren deze projecten.

Onze tweede prioriteit is het behoud van de Tibetaanse cultuur door het ondersteunen van de renovatie van Tibetaanse boeddhistische tempels. Tibetanen zijn een aparte mensen met hun eigen taal en cultuur, maar helaas hebben ze niet hun eigen land. Tibet is officieel een autonome regio van China, maar omdat China niet ondersteunt en zelfs isoleert de regio, armoede is wijdverbreid in Tibet. Veel Tibetanen zijn ontvlucht de regio en wonen in kolonies in Bhutan, Nepal, India, en andere landen die blijken te zijn zeer gastvrije buren. De cultuur, de taal en de godsdienst van Tibetanen moeten actief worden gesteund om worden gehandhaafd.

Onze derde prioriteit is het bevorderen van de Tibetaanse cultuur op muziek en voedsel festivals, en maken het beter bekend bij de Europese inwoners.

 

Hieronder vindt u een overzicht van onze liefdadigheidsprojecten.

  • (2015)

image1 (6) (1)Tej_after_surgery_290x500Ze is een 20-jarige jongen die in Rolpa, Nepal woont. Hij werd geboren in een gezin van zes, zoon van een laag inkomen boeren.  Landbouw is de enige bron van inkomsten in de familie.

Tijdens de aardbeving in Nepal op 25 april 2015, twee van deze familieleden werden gedood toen hun huis ingestort. Hij overleefde de aardbeving, maar zowel zijn benen werden verpletterd toen het tin dak van het huis op zijn benen viel. Hij leed twee verbrijzelde fracturen, maar zijn ouders konden hem niet naar een ziekenhuis brengen, omdat ze geen financiële middelen hadden om voor de behandeling te betalen. Hij kreeg eerste hulp voor de open wonden op zijn benen, maar de familie was niet in staat hem verder te verzorgen.

Na een aantal weken de infecties op zijn benen had nog niet genezen. De familie werd gedwongen om naar het ziekenhuis te nemen voor een check-up. In het ziekenhuis artsen vonden dat de verbrijzelde fracturen en de infecties op zijn benen had veroorzaakt de bloedtoevoer naar delen van het botweefsel te worden onderbroken, die zich had ontwikkeld tot gangreen. Zijn benen werden beschadigd na reparatie, waardoor er geen andere keuze, maar om ze te amputatie.

Na de amputatie werd hij toegelaten tot de pdehaene New Life Home, opgericht door de Nepalese gehandicapten vereniging in Jorpati, Kathmandu in 1965. Deze organisatie biedt behandel-en rehabilitatie diensten, opleiding en onderwijs, werkgelegenheid, standaard lifestyle en mensenrechten aan gehandicapten.  Om al deze diensten te verstrekken, baseert het pdehaene nieuwe het levens huis zich gedeeltelijk op de financiering van de gehandicapte patiënten zelf, maar de ouders van de vader hebben moeilijkheden om zijn verdere behandeling en onderwijs te financieren.

Het is een down to Earth en zacht gesproken jonge man, met een heel leven voor hem. Hij heeft bereikt klasse XII en wil verder zijn studie naar een master's degree, in een college van goede reputatie. Prothese benen zou toelaten om terug te gaan naar school, en een normaal leven voort te zetten.

De Himalaya Club gaf de twee nieuwe prothese poten, zodat hij een normaal en gelukkig leven kan hebben.

  • (2016)

Screenshot_20161214-093307Hij werd geboren op 20 december 1999 in het dorp Khasadrapchu, Bhutan.

Hij woont in een kleine hut in de koude bergtoppen van Khasadrapchu, met zijn moeder, de Lhamo en de 14-jarige broer van de stad. Hun hut is gemaakt van stalen platen, verf, papier en tape, en heeft nauwelijks meubels binnen. Het is altijd een zeer koude plek om te wonen, tot zeer recent elektrische verwarming werd toegevoegd, in december 2016.

Vele jaren geleden, werden de ouders van de van de vrouw gescheiden. Na de echtscheiding verdween de vader van de zoon. Sindsdien is de moeder van de familie met een zeer bescheiden inkomen, ongeveer 25 euro per maand, die ze als reinigings vrouw koopt. Toen we een ontmoeting met het Hotel, de familie was in de schulden, niet in staat om de bescheiden huis te huur te betalen sinds enkele maanden.

Sinds zijn geboorte heeft hij last van verkeerde handen en benen. Jaar na jaar zijn toestand is steeds slechter, totdat zijn benen werden beschadigd na reparatie. In 2015 werd het linkerbeen boven zijn knie afgekant, en zijn rechterbeen werd onder zijn knie afgevallen. Zes maanden later ontving hij prothesen benen en revalidatie van de Gidakom ziekenhuis in Thimphu.

 

Helaas, bij 8 kilogram per stuk zijn deze prothesen te zwaar voor het gebruik van de omgeving. Elke avond zijn zijn stronken geïrriteerd vanwege het gewicht van zijn prothesen. Lichtgewicht prothesen zijn niet beschikbaar in Bhutan, tenzij de patiënten betalen voor de prothesen zelf. De moeder van de afzondering heeft geen middelen om voor lichtgewicht prothesen te betalen.

 

De Himalaya Club besloten om een donatie te geven aan de familie van het gezin, om hem twee nieuwe prothesen benen, zodat hij weer kan lopen en leiden een gelukkig en normaal leven.

Eind januari 2017 ontving hij nieuwe lichtgewicht prothesen bij de protheses Foundation in Chiang Mai, Thailand. Naast alle kosten die nodig zijn om de nieuwe prothese poten te geven, de donatie ook elektrische verwarming voor hun huis, kleding en fondsen te betalen uit de schuld van de familie.

De heer Ronald stok adviseerde aan de Himalaya Club voor het sponsoren, na een ontmoeting met de in Bhutan in 2016 november. De heer stok heeft alle praktische zaken van de procedure verzorgd.

 

 

 

 

  • Does Yangzom (2016)

Does (2)Mrs. does Yangzom is een 31-jarige Bhutaanse vrouw die woont in Yurung, Pemagatshel district, Bhutan. Ze werd gediagnosticeerd met chronisch nierfalen in januari 2015. Sindsdien is mevrouw Yangzom ondergaat dialyse tweemaal per week op de de Wangchuck van de nationale Referral Ziekenhuis, Thimphu, Bhutan. Zij werd geadviseerd door nefroloog in het ziekenhuis om een nier transplantatie te ondergaan.

Deki_FamilyDoes is een huisvrouw van beroep en is gehuwd met een ambtenaar, die de familie in stand houdt. Ze hebben een 8 jaar oude zoon die studeert in 1ste klas. Does is op dit moment 7 uur reizen afstand van haar man en zoon te ontvangen behandeling in de hoofdstad. Ze woont momenteel met haar oudere broer en zijn familie in Thimphu.

Mrs. Yangzom is op zoek naar een bloed gerelateerde vrijwilliger nier donor van haar broers en zussen. Haar drie oudere broers werden gediskwalificeerd wegens een erfelijke hoge bloeddruk ziekte. In november 2016, haar neef, de heer Thinley, kwam naar voren om een van zijn nieren te doneren aan mevrouw Yangzom. De voorlopige tests zijn allemaal met succes uitgevoerd op de de Wangchuck de nationale Referral Ziekenhuis. De volgende stap is om does verwijzen naar Kolkota, India, voor de nier transplantatie procedure.

Na does wordt verwezen, de nier transplantatie procedure zal worden uitgevoerd in maart 2017. De medische kosten voor de nier transplantatie procedure worden gedragen door de Bhutaanse regering. Niettemin, de patiënt vereist een voldoende budget om te verblijven in India tijdens de transplantatie procedure, en tijdens de nazorg bestaande uit post transplantatie Beoordelingen. De Bhutaanse regering voorziet niet in een dergelijke begroting. Omdat de levensstandaard in India is hoger dan in Bhutan, deze begroting is vaak moeilijk te voorzien voor de patiënt hem-of zichzelf.

Does (1)Does wordt verzorgd door de Bhutan nier Stichting, die organiseert de praktische, administratieve en financiële aspecten van de medische hulp voor nier-patiënten in Bhutan.

 

De Himalaya Club heeft besloten om een donatie voor de nier transplantatie van does Yangzom te bieden. Een nier transplantatie zal does in staat stellen om te overleven, om een normaal en gelukkig leven met haar familie, en om zorg te dragen voor haar zoon. Deze operatie zal effectief redden does het leven.

 

  • De tempel van Tsechhenling (2016)

12380336_10156258224955109_933362236_n De Tsechhenling tempel is een boeddhistische tempel gebouwd in 1992 door een groep van 20 Tibetaanse boeddhisten, ten behoeve van het grote publiek om religieuze ceremonies te houden. Het is gelegen in het district Changzamtok in Thimphu, dicht bij de nationale verwijzing ziekenhuis van de Wangchuck.

Het belangrijkste doel van de Lakhang (= tempel) is en is altijd geweest om religieuze ceremonies uit te voeren, gezamenlijk ondersteund door het verwerven van donaties en bijdragen van haar actieve leden, alsmede van lokale donoren.

image1Vandaag de dag bestaat de tempel uit twee grote delen. Het eerste deel kenmerkt een reusachtig standbeeld van Guru Rinpoche (letterlijk "de kostbare meester"), een 8ste-eeuw Indische Boeddhistische meester die tantrisch boeddhisme oprichtte, en gebouwd het eerste Tibetan boeddhistische klooster. Hij wordt beschouwd als de tweede Boeddha. Met een grote gebeds zaal, het eerste deel fungeert ook als de belangrijkste tempel voor het uitvoeren van rituelen en religieuze activiteiten.

Het tweede deel, dat aan de kant van de belangrijkste tempel is, huisvest een tempel van "Rigsum Gonpo", wat de "beschermers van de drie koninkrijken" betekent, zijnd Avalokiteshvara, Manjushri en Vajrapani. Dit deel van de tempel heeft ook een groot gebeds wiel en 1,000 standbeelden van Vajrapani, de houder van de Thunderbolt scepter symboliseert de kracht van mededogen, die de kracht van alle boeddha's vertegenwoordigt. Voor yoga beoefenaren, Vajrapani is een archetype godheid van felle vastberadenheid en symboliseert onverminderd effectiviteit in de verovering van negativiteit. Vajrapani transformeert de energie van haat in actieve wijsheid en magische perfectie.

De Tsechhenling tempel werd gebouwd en gerenoveerd door de Tibetaanse Gemeenschap woonachtig in Thimphu. De leden om de beurt op zoek naar de tempel wanneer religieuze activiteiten plaatsvinden. De tempel wordt uitsluitend gebruikt voor het hosten van gebeden het hele jaar door, en voor vasten activiteiten in het bijzonder tijdens de Nyongney (= vasten) Festival. De leden hebben onlangs benoemd Lama Dekker als zorg nemer voor de tempel, die zal zorgen voor het welzijn en het voordeel van de tempel. Op deze manier kan de tempel te allen tijde worden benaderd, waardoor het handiger voor boeddhisten om religieuze ceremonies in de tempel te hosten door zelf.  De Lhakhang is zeker een bezoek waard, voor zijn architecturale structuur en voor de biddende ceremonies worden gehouden.

image1 (10)Het doel van de renovatie in 2016, was het installeren van 108 kleine gebeds wielen rond de belangrijkste tempel, en een nieuwe grote gebed wiel in de tempel. Als onderdeel van de renovatie, de algemene verschijning van de tempel is ook verbeterd, merkbaar door de bescherming van de 1,000 standbeelden van Vajrapani in glazen kasten. 12380534_10156258224785109_1004455028_nEen gebeds wiel is een cilindrisch wiel op een spindel, gemaakt van metaal en hout. Bij de kern van elke cilinder is een "het levensboom" met vele duizenden mantras die rond het worden gewikkeld. Aan de buitenkant van elk wiel, de mantra om mani padme hum is geschreven in het Sanskriet. Ook afgebeeld zijn dakini, beschermers en de 8 gunstige symbolen ashtamangala. Volgens de Tibetaanse boeddhistische traditie heeft het spinnen van zo'n wiel hetzelfde verdienstelijke effect als het reciteren van de gebeden.

De Himalaya Club heeft de renovatie van de Tsechhenling tempel mogelijk gemaakt met een donatie aan de Tibetaanse boeddhistische gemeenschap in Thimphu, Bhutan.

  • Belgisch Fonds voor kinderkanker (2017)

LijnIn 2017 bood de Himalaya Club een donatie aan het Belgisch Fonds voor kinderkanker (Ned.: Belgisch Kinder kanker Steunfonds, BKKS). Onze donatie zal worden gebruikt om kinderen te helpen als lijn, die werd gediagnosticeerd met een hersentumor toen ze 15 maanden oud. Vandaag lijn is 22 maanden oud en bijna genezen, maar pas na haar ouders betalen 5,200 euro te betalen voor de genezing.

Het Belgische Fonds voor kinderkanker helpt ook zieke kinderen om cursussen op afstand te volgen, zodat ze niet achterop blijven op hun opleiding tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Lees er alles over op hun website.

 

 

 

  • Namaste kinderen Nepal (2017)

Namaste Children Nepal is een niet-gouvernementele weeshuis, opgericht door de B. Khadka in Kathmandu, Nepal, in 2005, voor het welzijn van daklozen en oudersloze kinderen in Nepal. De belangrijkste doelstelling van deze niet-gouvernementele organisatie is het verstrekken van een goede opvang, kwaliteit van het onderwijs en de gezondheidszorg aan de kinderen. Het doel is het geven van voorrecht aan die kinderen die achtergelaten zijn door hun ouders. Deze particuliere organisatie zorgt ervoor dat geen enkel kind wordt beroofd van de rechten en het leven dat hij/zij moet worden verleend met.

Nepal is een klein maar zeer mooi land in Zuid-Azië, op de top van de Himalaya gebergte, met een rijke natuurlijke omgeving en culturele verscheidenheid. Echter, het land is voortdurend een slachtoffer van natuurrampen en het leven van de Nepalese inwoners lijdt aan deze constante dreiging. In het recente verleden een politieke en burgeroorlog gedood honderden mensen, en kinderen eindigde als wezen. Het gebrek aan politieke stabiliteit en beschermende wetten heeft duizenden kinderen last van onvoldoende veilige accommodatie, voedzaam voedsel en kwaliteit van het onderwijs.

Namaste Children Nepal werkt sinds de oprichting in de sector van het kinderwelzijn. De organisatie heeft zijn eigen woonplaats in Kathmandu waar kinderen verblijven, zoals in een gezin met thuis vaders/moeders. Zij nemen de volledige verantwoordelijkheid van de kinderen en zorgen voor de nodige zorg. Namaste kinderen Nepal is het verstrekken van goede gezondheidszorg en onderwijs aan de kinderen. Zesentwintig kinderen verblijven in het huis op dit moment. Er is regelmatige coördinatie met de kinderen welzijn Comite, een gouvernementele instelling voor het welzijn van kinderen.

Deze kinderen zijn ofwel wezen, achtergelaten door hun ouders, van een arme familie, slachtoffers van natuurrampen, criminaliteit of misbruik. Ze worden voorgesteld om kinderen Nepal Namaste door sociale organisaties, lokale overheden, politie of maatschappelijk welzijn instellingen. De organisatie draait op donaties van particulieren en publieke of private organisaties. Elke vorm van donatie is altijd welkom. De organisatie wil haar activiteiten en projecten uitbreiden door middelbare scholen, Bibliotheken, studiecentra, gezondheidszorg eenheden en geboortecentra op te richten.

De Himalaya Club heeft besloten om een donatie te geven aan Namaste kinderen Nepal om de organisatie te helpen bij haar missie van het verstrekken van een goede toekomst voor de kinderen in Nepal.

 

  • DAKANT (2017)

DAKANT, kort voor "Daklozenhulp Antwerpen vzw", is een Belgische non-profit organisatie die hulp biedt aan minder gelukkige en daklozen uit Antwerpen en omgeving, die leven op de armoedegrens of eronder, om welke reden dan ook, en daarom onvoldoende middelen om voldoende voedsel te kunnen kopen. Elke week op zondag DAKANT biedt een kwaliteit Lunchpakket bestaande uit een basis van groenten, fruit, brood en een topping van vlees en/of kaas, diverse items afhankelijk van de beschikbaarheid, in combinatie met verse koffie, chocolade melk en soep. De gemiddelde marktwaarde van zulk een maaltijdpakket is ongeveer €40. Dit betekent een gemiddelde maandelijkse besparing van €160 per persoon. DAKANT distribueert tussen 250 en 400 pakketten per week, tijdens het winterseizoen, dat is 24 zondagen per jaar.

Honger en/of sociaal isolement kunnen een verwoestend effect hebben op mensen die al worstelen. DAKANT biedt aan om deze mensen met basismiddelen te helpen, zodat zij gemotiveerd zijn om naar de volgende stap te gaan. Iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond en geloof, is welkom bij de voedseldistributie van DAKANT. Een identiteitskaart of de exacte sociaal-economische situatie, worden niet gevraagd. De enige groep begunstigd tijdens de distributie is de groep van mensen met een handicap. Hun voedselpakket wordt aangevuld en gegeven prioriteit door één van de werknemers.

De Himalaya Club bood een volledig uitgeruste keuken aan DAKANT, waar de verschillende items voor de wekelijkse voedseldistributie gemakkelijk kan worden voorbereid.

 

  • Belgisch Fonds voor kinderkanker (2018)

Het Belgisch Fonds voor kinderkanker helpt kinderen met kanker, hun ouders en ziekenhuizen met de medische behandeling, financiën en praktische middelen zoals speelgoed voor kinderen om te spelen. De organisatie streeft er ook naar om een wens voor elk ziek kind te vervullen, of het nu zijn/haar laatste wens is of niet.

In 2018 bood de Himalaya Club een donatie aan het Belgisch Fonds voor kinderkanker (Ned.: Belgisch Kinder kanker Steunfonds, BKKS), voor het tweede opeenvolgende jaar. Onze donatie zal helpen kinderen als Ruth met de behandeling van haar kanker, en zal de kwaliteit van haar leven en dat van haar ouders te verbeteren door middel van praktische middelen zoals een Tablet te volgen klasse, terwijl in het ziekenhuis, of een fiets trailer voor de familie om een dag af te nemen toge en, bijvoorbeeld, een bezoek aan een festival.

Lees alles over het Belgisch Fonds voor kinderkanker op hun website.

 

  • Penjore van de (2018)

Penjore werd geboren op 3 juni 2008 in het dorp Khasadrapchu, Bhutan, en is nu 9 jaar. Hij heeft een broer en een zus, en is het tweede kind. Zijn vader is een bestuurder voor een toeristisch bedrijf in Bhutan. Zijn moeder is een huisvrouw, en zorgt voor de zorg van zijn broer en zus. De familie moet leven van een klein inkomen en is zeer slecht. Het is in klasse 2 op dit moment, en gaat naar de openbare school in Khasadrapchu. We ontmoetten het door middel van informele contacten.

Toen het slechts 4 jaar oud was, raakte hij betrokken bij een auto-ongeluk. Als gevolg daarvan, helaas, zijn been moest worden afgebouwd tot aan zijn heup. Hij heeft een prothese been om hem te helpen om te lopen en naar school te gaan, maar het is zwaar en zeer ongemakkelijk, want hij is zelfs niet in staat om zijn knie te buigen in de prothese been.

Het is erg ongelukkig met zijn situatie, omdat zijn prothese been hem niet toestaat om goed te lopen. Het is een uitdaging om naar school te gaan en rond de wegen van Bhutan te lopen. Zelfs te gaan naar het toilet is moeilijk.

Eind september 2017 presenteerden we de zaak van het geval van de Stichting protheses in Chiang Mai, Thailand, opgericht door h.k.h.. de prinses moeder Srinagarindra van Thailand. De protheses Foundation biedt ultramoderne kunst poten om geamputeerden onafhankelijk te zijn van nationaliteit, ras of religie. We zijn blij te kunnen aankondigen dat zijn zaak werd goedgekeurd. Het zal worden reizen naar Thailand begin juni 2018 om een nieuw lichtgewicht prothese, die ook zal hem in staat stellen om zijn knie weer te buigen ontvangen. Een nieuw lichtgewicht prothese been zal aanzienlijk meer comfortabel voor de afweging en zal hem toelaten om een normaal dagelijks leven leiden, en een gelukkig kind weer.

De Himalaya Club heeft dit project georganiseerd, en zal de financiering van het vervoer, zorg en alle andere middelen die nodig zijn, om te geven een nieuw en beter leven.

 

 

  • (2018)

Het is een Belgische non-profit organisatie (NGO) die scholen, ziekenhuizen, wegen en andere basisinfrastructuur bouwt in Nepal. Deze duurzame ontwikkelingsprojecten worden samen met de lokale bevolking en met respect voor de lokale cultuur uitgevoerd. Hij bestaat uit een groot team van vrijwilligers die actief hulp bieden en reizen naar Nepal om projecten te bouwen, plus een "vrienden van Nepal" organisatie van ongeveer duizend mensen, die uit de buurt van de interesse.

shilshila2

Een van deze projecten is het Haku-project. Haku is een afgelegen dorp van 3200 mensen in de Himalaya-bergen ten noorden van Kathmandu, dat volledig werd verwoest door de 2015 aardbeving in Nepal. Meer dan honderd mensen stierven, nog meer mensen vermist, huizen werd vernietigd en zelfs ging in vlammen, scholen en ziekenhuizen ingestort, weiden en velden werden weggespoeld, vee overleden… Het enige dat bleef waren verbrijzelde dromen…

Omdat het dorp zo afgelegen was, slaagden hulporganisaties zoals het Rode Kruis er niet in om hulp te bieden aan de inwoners van Haku. Precies om die reden richtte hij zich op dit dorp. Vanaf medio-2015 tot nu toe heeft de gemeente het hele dorp herbouwd, samen met de lokale gemeenschap. Direct na de aardbeving, bood het voedsel en het leven levering zoals rijst, olie, zout, kleding, dekens, matrassen enz. voor de inwoners van Haku.

Haku Mermans

In een tweede fase, werden de tijdelijke schuilplaatsen en de scholen gebouwd, werd elektriciteit hersteld en de beurzen werden gevonden om de inwoners te helpen om te overleven. De tijdelijke schuilplaatsen hebben het voordeel dat zij zeer snel voor een laag budget kunnen worden gebouwd, maar ook dat zij de autoriteiten de noodzakelijke tijd geven om te inspecteren waar de permanente huisvesting kan worden reconstructured. De ondergrondse is instabiel geworden in vele plaatsen na de aardbeving. In totaal 57 tijdelijke huizen gebouwd. Ook werkte hij samen met andere organisaties om te voorkomen dat kinderslachtoffers worden gesmokkeld en verkocht als slaven of kinder bruiden.

Tijdelijke huizen zijn eenvoudige stalen frames bedekt met een tin dak, zonder muren. Op die manier worden de bewoners beschermd tegen de regen, maar niet van de wind. De bewoners van Haku hebben teruggewonnen materialen uit hun verwoeste huis om muren te bouwen, en blijven warm in hun tijdelijke huizen op de koude Himalaya gebergte. Dit is de beste oplossing, omdat materialen zijn zeer moeilijk te vervoeren naar het dorp Haku in de Himalaya-gebergte, waar er geen wegen, en alle materialen, waaronder vaak zware stalen balken, moeten worden uitgevoerd de trap met de hand, ongeveer acht honderden meters hoog. Dat is een uiterst harde baan, maar met een hoge beloning. In de Himalaya bergen temperaturen gemakkelijk dalen tot onder nul, en dankzij deze tijdelijke huizen, veel gezinnen niet langer te leven onder een plastic zeil in de ijskoud.

In januari 2018 is de eerste nieuwe school in het dorp klaar. Volgende stap is het bouwen van de toiletten. Na dat een tweede school zal worden gebouwd in het volgende dorp, een uur rijden.

Op 3 juni 2018 organiseert hij een concert in Leuven om fondsen te werven voor het Haku-project. De Himalaya Club zal door het aanbieden van onze heerlijke wok gerechten op hun evenement en het doneren van alle winst aan het Haku-project in Nepal sponsoren. We zijn blij om bij te dragen aan de wederopbouw van de Haku dorp.