DAKANT

DAKANT, afkorting van “Daklozenhulp Antwerpen vzw”, is een Belgische non-profit organisatie die steun biedt aan minderbedeelde en daklozen uit Antwerpen en omstreken. Mensen die om eender welke reden op of onder de armoedegrens leven en daardoor onvoldoende middelen hebben om zich van voldoende voedsel te voorzien.

Elke week op zondag biedt DAKANT een kwaliteitsvol lunchpakket aan bestaande uit een basishoeveelheid groenten, fruit, brood en een stuk vlees en/of kaas, diverse items afhankelijk van de beschikbaarheid, gecombineerd met verse koffie, chocolademelk en soep. De gemiddelde waarde van een dergelijk maaltijd pakket is ongeveer € 40. Dit betekent een gemiddelde maandelijkse besparing van 160 € voor ieder persoon. In het winterseizoen verdeelt DAKANT tussen de 250 en 400 pakketten per week.

Honger en / of sociaal isolement kan een verwoestend effect hebben op mensen die het al moeilijk hebben in het leven. DAKANT biedt deze mensen hulp aan met basismiddelen, om hen zo verder te motiveren om de volgende stap te maken. Iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond en geloof, is welkom bij de voedseldistributie van DAKANT. Er wordt niet achter een identiteitskaart of de exacte sociaal-economische situatie gevraagd. De enige groep die een voorkeur krijgt tijdens de verdeling, zijn de mensen met een handicap.

De Himalaya Club heeft een volledig uitgeruste keuken aan DAKANT geschonken, waarin de verschillende voedingswaren voor de wekelijkse voedselverdeling gemakkelijk in kunnen worden bereid.