Goede doelen die het Tibetaanse volk en hun cultuur ondersteunen

Meer dan enkel een passie voor lekker Aziatisch streetfood

Steun het Tibetaanse volk en hun cultuur

Een groot deel van de opbrengsten van The Himalaya Club gaat naar de ondersteuning en opflakkering van het welzijn van de Tibetaanse bevolking. Dat gebeurt op drie manieren.

1. Medische hulp

Onze eerste en voornaamste vorm van ondersteuning bestaat uit het toedienen van medicijnen en het aanleren van medische technieken voor Tibetaanse en Bhutanese inwoners met gezondheidsproblemen. Een groot deel van de populatie is niet in staat zich van de nodige medische hulp te voorzien.

2. Preservatie

Onze tweede prioriteit is de bewaring en preservatie van de Tibetaanse cultuur en hun tempels. Ook hier zijn de financiële middelen schaars om hun eeuwenoude infrastructuur te onderhouden.

3. Verspreiding

Als laatste steunen wij ook projecten die – net zoals ons – het Europese volk willen laten kennismaken met de Tibetaanse cultuur via muziek- en foodtruckfestivals.

Bekijk het overzicht van onze projecten en volg ze op de voet via Facebook en Instagram.

Tej Bahadur (2015)

Tej Bahadur is a 20 year old boy living in Rolpa, Nepal. He was born in a family of six, son to low-income farmers. Agriculture is the only source of income in the family. During the earthquake in Nepal on April 25th 2015, two of this family members were killed…

Lees meer

Rinchen Dorjee (2016)

Rinchen Dorjee was born on December 20th 1999, in the village of Khasadrapchu, Bhutan. Rinchen lives in a small hut in the cold mountain tops of Khasadrapchu, with his mother Dorji Lhamo and 14 year old brother Jigme. Their hut is made from steel plates, hardboard, paper and tape, and…

Lees meer