Tshering Penjore

Penjore werd geboren op 3 juni 2008 in het dorp Khasadrapchu, Bhutan, en is nu 9 jaar oud. Tshering heeft één broer en één zus en is het tweede kind. Zijn vader is chauffeur van een toeristisch bedrijf in Bhutan. Zijn moeder is een huisvrouw en zorgt voor Tshering en zijn broer en zus. Het gezin moet leven van een klein inkomen en is erg arm. Tshering zit op dit moment in klas 2 en gaat naar de openbare school in Khasadrapchu. We hebben Tshering ontmoet via informele contacten.

Toen Tshering slechts 4 jaar oud was, raakte hij betrokken bij een auto-ongeluk. Het gevolg was dat zijn been helaas tot zijn heup moest worden geamputeerd. Hij heeft een beenprothese om hem te helpen lopen en naar school te gaan, maar deze is zwaar en erg ongemakkelijk, omdat hij zelfs niet in staat is zijn knie in het prothetische been te buigen. Tshering is erg ongelukkig door zijn situatie, omdat hij met zijn prothetische been niet goed kan lopen. Het is een uitdaging om naar school te gaan en over de wegen van Bhutan te wandelen. Zelfs naar het toilet gaan is moeilijk.

Eind september 2017 presenteerden we de zaak van Tshering aan de Protheses Foundation in Chiang Mai, Thailand, opgericht door H.R.H. De prinses-moeder Srinagarindra uit Thailand. De Protheses Foundation biedt state-of-the-art kunstmatige benen aan geamputeerden, onafhankelijk van nationaliteit, ras of religie. We zijn verheugd om mee te delen dat zijn zaak is goedgekeurd. Tshering reist begin juni 2018 naar Thailand voor een nieuwe lichte prothese te ontvangen, waarmee hij ook terug zijn knie zal kunnen buigen. Een nieuw lichtgewicht prothese been zal aanzienlijk comfortabeler zijn voor Tshering en zal hem in staat stellen om een normaal dagelijks leven te kunnen leiden en opnieuw een gelukkig kind te zijn.

The Himalaya Club heeft dit project georganiseerd en zal het transport, de zorg en alle andere benodigde middelen financieren om Tshering een nieuw en beter leven te geven.